Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri

Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor Covid-19, conform unui studiu britanic. 

  • Studiu britanic: Un medicament experimental reduce în 79% din cazuri agravarea simptomelor cauzate de Covid-19
  • Medicamentul, denumit tehnic SNG001, este o combinaţie de interferon-beta produsă de compania farmaceutică britanică Synairgen
  • Cercetător: "Sunt încântat de datele pozitive produse de acest test. Rezultatul confirmă ipoteza noastră că interferon-beta (...) are un potenţial uriaş ca medicament inhalat pentru a restabili reacţia imună a plămânilor"

profimedia-0513382950

Un medicament experimental a reuşit oprirea avansării simptomelor generate de infectarea cu noul coronavirus în 79% din cazuri, arată un studiu britanic citat de postul Sky News.

Medicamentul experimental, denumit tehnic SNG001, este o combinaţie de interferon-beta produsă de compania farmaceutică britanică Synairgen. Medicamentul a fost testat pe pacienţi bolnavi de Covid-19 care necesitau oxigen.

Rezultatele studiului arată că agravarea simptomelor a fost evitată la 79% dintre pacienţii cărora li s-a administrat medicamentul. Trei persoane care au participat la studiu au murit din cauza Covid-19 după ce au fost selectate aleatoriu pentru primirea unui produs placebo.

Sursa: MediaFax.ro