Siguranță și securitate în școli și grădinițe în Sectorul 4

Siguranță și securitate în școli și grădinițe în Sectorul 4. Primarul Daniel Băluță: Siguranța și securitatea copiilor noștri sunt pe primul loc!

"Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: „Siguranța și securitatea copiilor noștri sunt pe primul loc. Susțin acest lucru ca părinte, ca medic și abia apoi, ca primar al sectorului”"

sector 4

Deși condițiile și data la care copiii vor începe noul an școlar 2020-2021 sunt încă neclare pentru guvern, Daniel Băluță pregătește intens și susținut unitățile școlare din sectorul 4 pentru a-i primi în toamnă pe elevi în condiții de maximă igienă și siguranță.

 „Acolo unde spațiile unităților de învățământ nu permit respectarea regulilor de distanțare socială, construim clădiri modulare în care amenajăm săli de clase, laboratoare și tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea normală a cursurilor. Niciun copil al Sectorului 4 nu va mai merge la școală în clădiri cu risc seismic 1. Toți copiii Sectorului 4 vor fi sănătoși și în siguranță!”, a declarat Danile Băluță, primarul sectorului 4.

În cadrul proiectului „Niciun copil al Sectorului 4 nu va mai merge la școală în clădiri cu risc seismic 1”, toate clădirile existente ale școlilor și grădinițelor din sectorul 4 vor fi consolidate și modernizate.

Amintim de lucrările aflate în plină desfășurare la Colegiul Național ”Octav Onicescu”, care va fi modernizat, până în toamnă, din temelii, dar și cazul celorlalte unități de învățământ modernizate deja.

În perioada 2016-2019, Primăria a investit peste 200 de milioane de lei (aproximativ 45 de milioane de euro)  în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din Sectorul 4.

Pentru anul 2020, sunt estimate investiții de peste 82,5 milioane de lei (aprox. 17, 5 milioane de euro, necesari pentru a continua lucrările începute). Doar investițiile în reabilitarea, consolidarea și modernizarea grădinițelor depășesc 61,4 milioane de lei (peste 13 milioane de euro).

Lucrările vizează, în primul rând, siguranța elevilor și a cadrelor didactice, prin lucrări de reparații și amenăjări specifice, precum și obținerea autorizației de securitate la incendiu.

În Sectorul 4 al Capitalei funcționează 57 de unități de învățământ preuniversitar de stat, la care sunt înscriși aproximativ 43.000 de copii, școlari și preșcolari. Jumătate dintre clădiri au fost deja consolidate, modernizate și autorizate ISU, pentru siguranța copiilor și a cadrelor didactice.