Masca de protectie a devenit OBLIGATORIE in Bucuresti!!!

Masca de protectie a devenit OBLIGATORIE in Bucuresti – in Centrul Vechi, in piete, statii STB si alte zone aglomerate.

Incepand din aceasta dimineata (marti 4 august), masca de protectie a devenit obligatorie in Bucuresti in toate zonele aglomerate precum Centrul Vechi, piete sau statii STB sau CFR. Noua masura a fost decisa in urma evolutiei ingrijoratoare a numarului de persoane infectate cu noul coronavirus. Va reamintim ca de la debutul epidemiei si pana ieri, 3 august, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate peste 54.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), conform statisticilor oficiale.

profimedia-0513382950

Evident, purtarea mastii de protectie ramane obligatorie si in toate mijloacele de transport in comun, dar, atentie, si in taximetre.

Masura, decisa de catre Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta (CMSU), mai vizeaza obligativitatea purtarii mastii de catre populatie si in cazul participarii la evenimente organizate in aer liber precum targuri, expozitii sau spectacole.

In plus, in ceea ce priveste evenimentele organizate in aer liber, precum spectacolele, organizatorii acestora au obligatia de a pune la dispozitia spectatorilor masti de protectie, iar participantii trebuie sa le  poarte pe toata durata evenimentului, de la accesul in zona respectiva si pana la iesire.

Sursa: Sectorul4Live.ro