Finul lui Gigi Becali şi sora acestuia, administrator al Ostrovit SA, au obţinut un PUZ pentru un proiect rezidențial pe 10 hectare în Berceni

Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali și Oana Belu, sora lui Culcescu și administrator al fermei Ostrovit din Ostrov, au obținut PUZ-ul pentru dezvoltarea unui proiect rezidențial, prin compania Berser SA, unde ambii sunt acționari, pe un teren de circa 10 hectare din zona serelor Berceni. Cel mai probabil, terenul va fi vândut dezvoltatorilor Metalurgiei Park, a cărei primă fază include circa 4.000 de apartamente, și se va extinde.

horia_culcescu1_12513100

Horia Culcescu a vândut deja 4 hectare către Kaufland. De altdel, presa a scris că finul lui Gigi Becali ar intenționa să vândă întregul teren al Sereor Berceni, de 50 de hectare, către dezvoltatorii Metalurgiei Park, care, în prezent, au în lucru peste 1.000 de apartamente, alături de cele 4.000 deja finalizate.

Horia Culcescu, de profesie inginer agronom, deține 230 de hectare de sere și 1.200 de hectare de vie. Acesta a cumpărat de la stat, în 2000, firma Berser, care are în patrimoniu terenul pe care au funcționat serele Berceni, iar afacerea a fost dezvoltată cu ajutorul unui împrumut de 18 milioane de euri din partea lui George Becali.

Alături de sora sa, Oana Belu, și cumnatul, Lucian Velciu, acesta se ocupă de afacerile demarate de tatăl lor, Marin Culcescu. Cei trei se află în spatele brandului Domeniile Ostrov, și a investit 15 milioane de euro într-un complex de sere încălzite pe un amplasament de 13 hectare, în Pipera.

Domeniile Ostrov au circa 1.600 de hectare de teren, din care 1.200 de hectare sunt plantate cu viță-de-vie și are o fabrică cu o capacitate de depozitare de 130.000 de hectolitri de vin pe an.

Potrivit documentelor verificate de Economica.net, pe terenul de 10 hectare pot fi construite cel puțin 14 blocuri cu înălțimi cuprinse între 4 și 8 etaje cu cel puțin 500 de apartamente, și un magazin. De asemenea, planurile prevăd trecerea în domeniul public a peste 11.500 mp dintre cei 103.000 mp pentru construcția de străzi.

 

Sursa: Economica.net