Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Stiri imobiliare » Tu cat platesti la intretinere?
constructii

Tu cat platesti la intretinere?

Cu totii ne dorim sa platim putin la intretinere, mai ales pe perioada iernii. Probabil este cea mai buna veste pe care o poate primi un proprietar. In cazul persoanelor care locuiesc la bloc, lucrurile sunt putin mai complicate. Din nefericire, nu in toate cazurile sunt costuri individuale, pentru fiecare apartament. Majoritatea proprietarilor se plang ca platesc in plus pentru neglijenta vecinilor sau a administratorilor. Iata cateva sfaturi pentru persoanele care isi doresc sa reduca la minimum cheltuielile aferente locuintei.

In ultima vreme, ansamblurile rezidentiale au capatat o imagine de eficienta termica sporita. Pe de-o parte, o explicatie in acest sens poate fi aceea ca materialele folosite la constructie sunt de ultima generatie. Pe de alta parte, un complex nou nu implica absolut niciun fel de investitie in ceea ce priveste instalatiile electrice, sanitare, zugraveala sau tamplarie.

Plus de asta, dezvoltatorii din perioada de criza stiu ca economiile la intretinere sunt un argument decisiv pentru potentialii clienti. Astfel, multe constructii noi au dobandit clasa A dupa certificarea energetica, in prezent obligatorie in orice tranzactie. Atunci cand iau in calcul mutarea intr-un ansamblu nou construit, care promite economii la energie, oamenii ar trebui sa fie atenti la costurile administrative.

Un alt motiv de ingrijorare este lipsa de transparenta a vanzatorului. Cu alte cuvinte, capcane peste capcane. Una dintre acestea poate aparea in cazul constructiilor care nu pun la dispozitia clientilor toate utilitatile. Unii dezvoltatori promit clientilor ca acestea vor fi livrate in curand, insa uneori acestea intarzie sa apara suficient de mult timp, incat sa creeze un disconfort important locatarilor.