Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Stiri imobiliare » Programul flexibil creste eficienta angajatilor
Architects with blueprints and laptop
Architects with blueprints and laptop

Programul flexibil creste eficienta angajatilor

Din ce in ce mai multe companii incep sa le ofere angajatilor un program cat mai flexibil. Cel putin lucrul acesta reiese dintr-un stadiu realizat de catre fondul de investitii austriac CA Immo, care a fost realizat pe un esantion de 700 de companii chiriase in cladirile sale de birouri. Sondajul a fost facut in Germania, Austria, Polonia, Romania, Ungaria si Cehia.

Studiul acesta, realizat de o compania ce detine in Romania o suprafata de peste 100.000 metri patrati spatii de birouri distribuiti in cinci cladiri din Capitala, arata si faptul ca peste o treime (circa 36%) dintre companiile chiriase se asteapta sa isi creasca numarul angajatilor. Astfel, oferirea de conditii de munca flexibile ar insemna o economie importanta in ceea ce priveste costurile cu chiria.

Avantajele unui program flexibil pentru angajator vin si din alta directie. „Acesta reduce absenteismul si creste performanta angajatilor”, asa cum declara si Roxana Niciev, psiholoc clinician, psihoterapeut in forme cognitive-comportamentale.

Dorinta companiilor de a oferi angajatilor un program de lucru flexibil reiese si din cel mai recent studiu efectual de Regus, un furnizor de spatii de lucru la nivel global. Astfel, aproape 41% dintre oamenii de afacero din Romania considera ca modul de lucru flexibil este solutia perfecta.