Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Stiri imobiliare » Noi constructii de locuinte in Bucuresti-Ilfov
mmg

Noi constructii de locuinte in Bucuresti-Ilfov

Anul acesta, in Bucuresti-Ilfov si in centrul Capitalei a fost finalizat cel mai mare numar de unitati locative. Doar in primele luni ale anului in curs, in tara noastra au fost construite 19.534 de unitati locative, asta insemnand un numar cu 11 procente mai mare fata de aceeasi perioada a lui 2014, cresterea fiind inregistrata drept premiera dupa aproape cinci ani de scaderi.

In felul acesta, statisticile ne arata faptul ca in zona Capitalei s-au construit peste 4.700 de locuinte, iar in zona centru circa 2.600 (in comparatie cu Oltenia, unde a fost ridicat un numar de 1.112 case, iar in Banat 1.820).

De asemenea, in perioada aprilie-iunie 2015 au fost construite 10.300 de imobile noi, in crestere cu 10,6 procente (990 de unitati) fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De unde atatia bani? Ei bine, daca analizam putin cresterile surprinzatoare ce au fost consemnate in domeniul constructiilor anul acesta, vom observa faptul ca si creditarea bancara a crescut. O explicatie concludenta ar fi aceea ca, pe de-o parte, terenurile si materialele de constructie s-au ieftinit, iar pe de alta parte portofoliile importante din finantarile bancilor de locuinte au ajuns la maturitate.