Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Stiri imobiliare » Judetele cu cele mai multe credite Prima Casa
pc

Judetele cu cele mai multe credite Prima Casa

In continuare, clientii sunt dornici pentru achizitii, iar acesta este numai rezultatul programului Prima Casa. Doar in prima jumatate a acestui an au fost aprobate peste 15.600 de dosare, valoarea totala a garantiilor ajungand la aproape 290 milioane euro. Hadeti sa vedem un Top 5 al judetelor din tara noaastra cu cei mai multi clienti Prima Casa.

Pe ultimul loc se afla Iasi. Aici, numarul solicitarilor din primele sase luni ale anului in curs au fost de 777, iar valoarea garantiilor de aproape 70 milioane lei. Cei care isi achizitioneaza o locuinta in judetul Iasi se orienteaza catre programul Prima Casa, restul platind cu bani cash.

Pe locul 4 regasim judetul Timis, un judet in care majoritatea persoanelor care isi achizitioneaza o locuinta prefera programul guvernamental Prima Casa, in detrimentul altor credite imobiliare. In prima jumatate a acestui an au fost inregistrate 896 de solicitari, valoarea garantiilor ajungand la circa 82 milioane lei.

Judetul Cluj se mentine in topul clasamentului, fiind situat pe locul 3. Aici, numarul solicitarilor pentru un credit Prima Casa este de 986, iar valoarea garantiilor de 84 milioane lei.

Pe locul 2 se afla judetul Ilfov. In imediata apropiere a Capitalei, predomina ansamblurile rezidentiale noi. Aici, preturile sunt pentru orice buzunar (atat la apartamentele noi, cat si la casutele cu gradina proprie), acest lucru fiind dovedit si de numarul solicitarilor prentru un credit Prima Casa: 2.061.

Locul intai ii revine Bucurestiului. Aici, majoritatea dosarelor Prima Casa vizeaza locuintele vechi. Majoritatea clientilor au varste cuprinse intre 25 si 35 de ani.