Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Stiri imobiliare » In Ungaria, locuintele vechi sunt devalorizate
ungaria

In Ungaria, locuintele vechi sunt devalorizate

In ochii clientilor ungari, locuintele vechi nu mai sunt la moda, si nici atractive. Astfel, preturile de pe segmentul locuintelor vechi se prabusesc, chiar si la cinci ani dupa inceperea crizei de pe piata imobiliara. Apartamentele trecute de primul proprietar au suferit puternice corectii de pret in anul 2012, in timp ce locuintele din ansamblurile rezidentiale noi s-au scumpit.

Astfel, pretul mediu la nivel national a coborat cu 7,5% in urma cu 3 ani. Cele mai puternice devalorizari se observa pe segmentul locuintelor vechi. Pretul acestora a crecut cu circa 15% numai pe parcursul anului anterior. La polul opus se afla locuintele noi din ansamblurile rezidentiale, segment ce a inregistrat imbunatatiri remarcabile in mod rapid. Pretul unor astfel de unitati locative recent inaugurate a crescut cu 7% de-a lungul anului trecut, aceasta fiind prima crestere constanta din 2009 si pana in momentul actual.

In perioada 1998 – 2007, boomul imobiliar de care s-a bucurat intreaga tara a dus la o crestere a preturilor de pana la 250%. Cu toate acestea, din cauza inaspririi conditiilor economice la nivel global, in urma cu cinci ani a inceput decaderea imobiliara, iar preturile s-au prabusit in mod rapid. Cererea a devenit din ce in ce mai slaba, iar in felul acesta sectorul constructiilor a fost puternic afectat.

In urma cu doi ani, economia Ungariei continua sa fie zbuciumata. Dupa o contractare de 1,7% in anul 2012, specialistii estimeaza pentru anul acesta o crestere insignifianta a economiei, mai ales din cauza mediului de afaceri slabit si a neatractivitatii fortei de lucru.