Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Descriere zona Metalurgiei

Descriere zona Metalurgiei

Apartamente Alexandru Obregia, sector 4, Bucuresti

242-dsc-0071

Cand pornesti in achizitionarea unei locuinte iti stabilesti anumite criterii de cautare: zona, tipuri de apartamente, acces usor catre mijloace  de transport, centre comerciale, piete agroalimentare si mici magazine care sa iti ofere necesarul zilnic si nu in ultimul rand scoli si gradinite pentru cei mici. Nu am uitat nici de institutiile bancare si sanitare, terase si resaturante unde sa-ti petreci timpul liber, locuri de joaca amenajate pentru cei mici.

Va invit sa descoperiti o zona deosebita care sa cuprinda toate criterile selectate.

Zona Metalurgiei este parte integranta a sectorului  4, situata in zona de sud   si delimitata de urmatoarele artere principale: la vest de Bd. Constantin Brancoveanu , la est de strada Emil Racovita-Soseaua Berceni, nord rond Nitu Vasile-Secuilor-Soseaua Oltenitei.

Dupa  instalarea platformei industriale IMGB, au fost necesare multe apartamente, astfel s-a demarat constructia unui nou ansamblu de locuinte, iar  realizarea primelor blocuri, situate între străzile Secuilor şi Niţu Vasile, şi cele din spatele spitalului Grigore Marinescu, a impus crearea de noi artere de circulaţie dimensionate la cerinţele acelei perioade. Printre primele a fost strada Emil Racoviţă, cuprinsă între străzile Niţu Vasile şi Turnu Magurele. Ulterior, zona s-a devoltat, apărând mai multe nuclee, cum sunt cele din vecinătatea străzii Aliorului, Bd. Metalurgiei (astăzi bd. Alexandru Obregia), strazii  Covasna, bd. Constantin Brâncoveanu, străzilor Uioara sau Reşiţa, construcţiile fiind realizate într-o periodă de aproximativ 30 de ani

Odată cu realizarea blocurilor de locuinţe a fost executată şi trama stradală, astfel că astăzi regăsim mai multe artere de circulaţie (şoselele Olteniţei şi Berceni, străzile Emil Racoviţă, Secuilor, Ion Iriceanu şi Turnu Magurele, bulevardele Alexandru Obregia şi Constantin Brâncoveanu) cu două benzi pe sens. Acestea, însumate au o lungime care depăşeşte 16 km. La ele se adaugă peste 92 km ai celor 200 de artere de circulaţie secundare care asigură accesul în interiorul cartierului. Circulaţia s-a îmbunătăţit odată cu apariţia liniei de metrou, creându-se astfel o legătură directă între centrul oraşului, cartierul Berceni şi platforma industrială IMGB. Cartierul dispune si de mijloace de transport în comun de suprafaţă (autobuze, tramvaie şi troleibuze).

Bulevardul Metalurgiei-actual Bulevardul Alexandru Obregia-(numele fiind preluat de la celebrul medic si profesor universitar Alexandru Obregia) reprezinta o artera importanta a sectorului  patru, fiind  cotat ca unul dintre cele mai frumoase si cochete bulevarde din sudul capitalei.

Multiplele spatii verzi, numeroase locuri de joaca pentru copii, 3 proxime piete agroalimentare (Piata Covasna, Piata Straduintei,Piata Sudului), mari centre comerciale (Carrefour Grand Arena, Selgros, Metro, Real,Hornbach, mall Sun Plaza ), institutii bancare si de invatamant, mijloacele variate de transport si apropierea de metrou, fac din aceasta zona una dintre atractiile cu predilectie a cumparatorilor pentru alegerea unei locuinte, unde sa beneficieze de o infrastructura bine pusa la punct.

Din punct de vedere seismic sectorul 4 este cel mai bine asezat, structurat si ferit de cutremure cu mare magnitudine.

In zona gasim extreme de multe tipuri de blocuri si apartamente, oferind cumparatorilor o gama variata de oferte, pentru toate buzunarele.

Daca doriti sa achizitionati un apartament intr-un bloc de 4 niveluri nu ezitati si alegeti zona Covasna, Ciceu Moldovita, Vatra Dornei sau Secuilor, unde veti beneficia de confortul asigurat de astfel de constructii, sa respirati aer curat, intr-o oaza de verdeata.

Pentru cei ce  doresc un bloc dupa anii ’80 va recomandam sa alegeti zona Emil Racovita si Bulvardul Alexandru Obreagia cu blocuri de peste 8 niveluri, suprafete generoase , balcoane mari si acces rapid catre mijloacele de transport in comun  (de suprafata si subteran).

Daca sunteti in cautarea unei locuinte individuale, alegeti zona de case-vile Turnu Magurele-Metalurgiei sau Constantin Brancoveanu-Nitu Vasile, zone ce  au scapat de sistematizarea din anii ’80, cartiere transformate in ultimii 20 de ani, in adevarate zone de lux.

In dezvoltarea zonei au contribuit si numeroasele ansambluri rezindentiale noi construite dupa anii 2000, cu locuinte spatioase, cochete si amenajate dupa ultimele tendinte si cerinte.

Nu ezitati sa intrati pe site-ul pe care vi-l propunem in continuare, sa descoperiti, multitudinea de oferte disponibile., oferind actualilor si viitorilor locuitori ai  sectorului 4  apartamente in blocuri vechi cat si locuinte noi.