Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Stiri imobiliare » Cati bani poti face din inchirierea unui apartament?
Woman Giving Man Car Keys
Woman Giving Man Car Keys

Cati bani poti face din inchirierea unui apartament?

Pentru majoritatea, inchirierea unui apartament este o sursa de venit stabila. Chiar daca vi se pare ciudat, orasul in care astfel de investitii sunt profitabile nu este Bucurestiul, ci orasul Iasi. De cele mai multe ori, garsonierele sunt cele mai rentabile achizitii. In felul acesta, achizitia unei garsoniere cu 24.300 euro ar aduce, daca este data spre inchiriere cu 180 de euro pe luna, un randament de aproape 9 procente. Astfel, investitia initiala este recuperata in 11 ani si trei luni.

In Bucuresti, randamentul ar fi de 8,5% pe an in cazul unei garsoniere. O locuinta monocamerala din Sectorul 6 (Drumul Taberei, Crangasi, Giulesti, Militari) ar putea fi achizitionata cu aproximativ 31.000 euro, timp in care chiria ar ajunge la 220 euro lunar. In felul acesta, perioada de recuperare a investitiei ar ajunge la 11 ani si noua luni.

In cartierele din Sectorul 4 (Berceni, Giurgiului), achizitia unei garsoniere ar aduce un profit de 8% pe an, iar perioada de recuperare a investitiei ar fi de 12 ani si peste sase luni.

In Brasov, pe o locuinta monocamerala, majoritatea proprietarilor cer 28.000 euro. In cazul in care proprietarul doreste sa o inchirieze, pretul ar fi de 150 euro pe luna. Astfel, achizitia unei astfel de locuinte ar aduce un randament de 6,4% pe an, si ar fi recuperata in 15 ani si circa sapte luni. Un apartament cu 2 camere, cumparat cu 41.850 euro si inchiriat, mai apoi, cu 220 euro, ar permite o amortizare a investitiei in 15 ani si aproape zece luni, la o rata anuala de 6.3%.

In Sibiu, pretul mediu cerut pentru o garsoniera este de 21.500 euro, iar chiria ajunge la 150 euro. Aici, o astfel de investitie ar fi recuperata in 12 ani, intr-un ritm de 8,37% anual.