Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Stiri imobiliare » Blackstone cumpara portofoliul logistic al Immofinanz
portofoliu-logistic-immofinanz

Blackstone cumpara portofoliul logistic al Immofinanz

Vorbim despre compania americana Blackstone, cea care detine cel mai mare fond de investitii din lume. Aceasta a achizitionat portofoliul logistic al companiei austriece Immofinanz, in care se regasesc atat proprietati finalizate si in curs de finalizare din tara noastra, cat si mai multe terenuri.

Este vorba despre o tranzactie ce include un numar de 36 de proprietati finalizate ale Immofinanz in mai multe tari europene, printre care amintim Germania, Ungaria, Romania, Polonia si Slovacia, dar si trei mari proiecte in dezvoltare, doua in tara noastra si unul in Germania.

In acelasi timp, tranzactia include si intrarea in portofoliul companiei americane a trei parcuri logistice din tara (din Pantelimon, Timisoara si Ploiesti), precum si proiecte aflate in dezvoltare in Mogosoaia si Ploiesti.

„Dupa cum am anuntat in urma cu aproape trei luni, vanzarea portofoliului logistic reprezinta un pas important pentru a continua simplificarea si optimizarea structurii portofoliului nostru, si pentru a ne concentra pe capabilitatile noastre principale, din segmentele de retail si birouri”, a declarat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

In cadrul portofoliului regasim, de asemenea, si centrele comerciale Polus Shopping Center din Cluj-Napoca si Maritimo Shopping Center din Constanta.

In primele luni ale acestui an, Immofinanz a obtinut venituri din chirii in Romania in valoare de 11,8 milioane de euro, o valoare asemanatoare cu cea din primul trimestru al lui 2o14. In felul acesta, proprietatile pe plan local ale austriecilor reprezinta circa 14,3% din portofoliul total al Immofinanz, si a generat aproape 12,9% din veniturile totale din chirii ale grupului.