Call Center: 0727.737.220
Stiri & Media
Home » Stiri imobiliare » Alba Iulia doreste sa atraga investitori!
alba iulia

Alba Iulia doreste sa atraga investitori!

Primaria Alba Iulia doreste sa isi intensifice anul acesta grija pentru atragerea de investitori si, totodata, pentru cresterea turismului. Care sunt masurile pe care municipalitatea le-a luat pentru a incuraja potentialii investitori? Pentru inceput, pune la dispozitia celor interesati terenuri gratuite, asta in cazul in care investitiile sunt mai mari de 1,5 milioane de euro. In cazul in care investitiile depasesc cinci milioane de euro, companiile au posibilitatea de a achizitiona terenul.

Credeti ca lumea se inghesuie? Gresit! Din anul 2007, doar doua companii au luat terenul gratuit, dupa care l-au achizitionat – compania belgiana VCST, cea care in anul 2013 a construit o fabrica de roti dintate (investitie de 30 de milioane de euro), iar cea de-a doua este compania Supremia, care a deschis in 2011 o fabrica de condimente (investitia fiind de 11 milioane de euro). Cele doua companii se numara in Top 20 al marilor contribuabili la bugetul local.

Probabil va intrebati cum primesc companiile terenul gratuit. Ei bine, acesta se poate acorda unei companii care investeste cel putin cinci milioane de euro. Ulterior, va putea fi vandut firmei, dar nu mai devreme de finalizarea investitiei, bineinteles, la pretul pietei imobiliare.

Cei care isi doresc sa beneficieze de terenuri gratuite, tot ceea ce trebuie sa faca este sa prezinte o serie de informatii legate de activitatea firmei, numarul locurilor de munca (care vor fi create) si prezentarea viitoarei investitii.